Duiken rondom Barcelona

Duiken in Spanje

Ben jij een echte duik fan? Dan heeft de kust rondom Barcelona jou heel wat te bieden!
Heerlijk onder water, nergens aan denken en  je verdiepen in de onderwaterwereld. Ontdek de riffen, grotten, scheepswrakken en de exotische vissen van de Costa Brava.

  Medas Eilanden  

Bekijk onderstaande tabs om alles te weten te komen over het Natuurreservaat de Medas Eilanden, Enkele prachtige duikplekjes aan de Costa Brava en Duikscholen (ook vaak wel handig!)

Natuurreservaat de Medas Eilanden

Natuurreservaat de Medas Eilanden

Het natuurreservaat de Medas-eilanden is een beschermd gebied in de Middellandse Zee. Het is zelfs zo goed beschermd dat het verboden is om aan wal te gaan op één van de eilanden. De duik hier is zo speciaal omdat de omgeving alles biedt wat een duiker wilt zien. De exotische vissen zwemmen de hele tijd om je heen en er zijn prachtige grotten te bewonderen. De eilanden zijn al sinds 1990 beschermd, daardoor is het visbestand enorm gegroeid.

Het natuurreservaat ligt dichtbij de vakantieplaats Estartit, dus duiken en een heerlijke vakantie kan hier goed gecombineerd worden. Vanuit deze plaats gaat ook de boot naar het reservaat, deze boottocht duurt ongeveer 20 minuten.

Let op: Iedere duikschool mag maximaal 50 duikers per dag naar deze Medas Eilanden brengen. Het is erg gewild, en dus heel verstandig om even te reserveren van te voren!
  Duikboot Barcelona image_thumb[20]  

Duikspots

Duikspots

De Medas-eilanden zijn natuurlijk prachtig om naartoe te gaan, maar daarnaast zijn er nog vele andere mooie duikstekken.

Calella Rif I, II en III – Costa Brava – 55 km vanaf Barcelona

Duiken rondom Barcelona_thumb[8]Dit Rif bestaat uit 3 verschillende delen. Rif I op 6 meter diepte en loopt door tot 40 meter diepte, hier vind je grote keien met congers, kreeften en tandbaarsen. Rif II begint op 8 meter tot 40 meter diepte, er zijn vele mooie bijriffen. Rif III begint op 11 meter en loopt door tot 30 meter diepte, in de rotsspleten zie je kleine holen met tandbaarzen, octopussen en congers. In de zomer zijn hier vaak barracuda´s te zien. Alle drie de riffen zijn begroeid met gorgonen.

Las Hormigas – Costa Brava– 55 km vanaf Barcelona

Duiken Barcelona_thumb[7]Deze duikplaats is zo bijzonder doordat op 10 meter diepte de resten van een oud wrak ligt. Het is duikgebied is mooi breed en in de rotsspleten vind je tandbaarsen, octopussen, naaktslakken, kokerwormen en langoesten.

Tamariu rif – Costa Brava– 55 km vanaf Barcelona

koraal-Barcelona_thumb[9]Dit rif begint op 12 meter diepte tot 40 meter diepte en bestaat uit verschillende brede geulen. Deze geulen zijn begroeid met gorgonen en ook hier vind je tandbaarsen en barracuda´s.

Bagur – Costa Brava– 60 km vanaf Barcelona

Zee wereld_thumb[7]Het rif begint op 14 meter diep en loopt een stijle wand tot 42 meter diep. Aan de noordzijde van deze wand is nog een 2e rif, deze begint op 25 meter diepte. In dit gebied zijn octopussen, murenes, tandbaarsen, congers en kreeften te zien

Cala sant Fransenc (dichtbij Blanes) – Costa Brava – 75 km vanaf Barcelona

koraalrif_thumb[4]Een tijdje geleden ben ik zelf naar dit strandje geweest, het is niet heel groot maar ligt heel mooi tussen de rotsen. Veel toeristen zul je hier niet vinden want die weten het vaak niet te vinden, je kunt er alleen komen met auto, boot of scooter. Maar het is een erg mooie plek om een duik te maken dus zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan.

Duikscholen

Duikscholen

Als je 1 of meerdere van deze prachtige duikspots wilt boeken, moet je natuurlijk wel goed kunnen duiken. Langs de Costa Brava zijn vele duikscholen gevestigd waar je duikcursussen (van beginnend tot gevorderd) en excursies kunt boeken, ook het materiaal kun je hier huren.

Cadaques:
Sotamar Diving Center

L’Escala:
Dive Paradise

L’Estartit:
Aquatica
Unisub
Xaloc Diving Center
La Sirena
El Rei del Mar
Calypso Diving International

Lloret del Mar:
Nauti Sub Lloret

Roses:
Roses Sub

Tossa de Mar:
Andrea’s Diving
Cala Llevado Watersports

  duiken in Barcelona duiken in Spanje  

Heb jij al eens gedoken aan de Costa Brava? Of weet je nog andere mooie plekjes om te duiken? Wij zouden het leuk vinden om jouw ervaringen te horen, dus laat hier je reactie achter!
Kelsey

3 REACTIES

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik ben zeer geïnteresseerd in Duiken romdom Barcelona, graag zou ik meer informatie hierover willen.

  Wij willen samen met collega’s een weekendje weg (teambuilding).
  We zijn met 16 personen.
  Wat zou de kosten p.p zijn als we zouden gaan duiken.

  Met vriendelijke groeten,

  D. Bircan

 2. geachte heer/mevrouw,
  Graag zou ik wat meer te weten willen komen over de mogelijkheden om te gaan duiken aan de Costa Brava.
  zelf heb ik nu 250 duiken gelogd. Een keer in spanje duiken tijdens mijn vakantie lijkt me leuk. Graag zou ik dan met een boot mee willen als opstapper met een groep. En wat ongeveer de kosten zijn, en of ik mijn eigen duik uitrusting mee moet nemen. M.v.g. Henk Kreijkes

  • Beste Henk, bedankt voor je reactie. Je kunt zeker duiken aan de Costa Brava. We zouden je aanraden om rechtstreeks contact op te nemen duikscholen om deze vragen te stellen. Veel succes en geniet ervan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here